Mihai Măniceanu

MIHAI MĂNICEANU

Compozitor și pianist român • N.1976

Scurtă biografie

Mihai Măniceanu • compozitor și pianist român (București, 1976). A studiat pianul cu Viniciu Moroianu și compoziția cu Dan Dediu la Universitatea Națională de Muzică București. A urmat apoi studiile de masterat ale celor două specializări. În 2011 a obținut titlul de doctor în compoziție la aceeași universitate. A primit o bursă Erasmus la Universitatea de Muzică și Teatru Felix Mendelssohn Bartholdy, Leipzig (2003-2004) și burse ale U.N.M.B. la Muzikfest Festival, Hamburg (2001), Junger Künstler Festival–Filmmusik, Bayreuth (2002), ISA 20. Internationale Sommerakademie, Murzzüschlag (2010), METRIC Training Event for Free Improvisation, Tallinn (2016). A obținut Premiul I la Concursul Icon Arts (2003), Premiul Academiei Române (2011), Premiul pentru Muzică Simfonică al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România (2011), Premiul Matei Brâncoveanu (2016).

 

În calitate de interpret, Mihai Măniceanu este interesat în mod special de promovarea muzicii contemporane românești și universale, fiind o prezență constantă în numeroase festivaluri de profil.

 

Lucrările sale au fost interpretate de Filarmonica George Enescu, Orchestra Națională Radio, Orchestra Universității F. M. Bartholdy, Orchestra Mihail Jora, ansamblurile Profil-Sinfonietta, Propuls, opus.art, devotioModerna, Swinepearl, Acolade, Traiect, SonoMania, IconArts, Game, Mercury Quartet, corurile Accoustic, I.C. Danielescu, Astra. Mihai Măniceanu este în prezent lector universitar în cadrul Departamentului de Compoziție al Universității Naționale de Muzică București.

Mihai Măniceanu

(n. 1976)

Crescendo • Compoziție: Mihai Măniceanu; Interpretare: Diana Moş – vioară

Sala „George Enescu” a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, 2018