Turneu virtual

TURNEU VIRTUAL COOLSOUND 100

Turneul virtual depășește zona exclusivă a muzicii românești și reprezintă deschiderea unei porți virtuale pentru publicul zilelor noastre către o serie de filmări live de recitaluri integrale ale unor muzicieni români din diferite generații, desfășurate în diverse săli și orașe ale țării. Aceste recitaluri poziționează muzica românească în contextul muzicii universale, percepute prin intermediul imaginii în mișcare.

Turneul virtual COOLsound 100 este la rândul său o platformă deschisă, pe care o vom dezvolta în anii următori.

1

Mălina Ciobanu – vioară, Izabela Ghergu – violoncel, Cristian Sandrin – pian, Vlad Vișenescu – orgă, Radu Prisada – pian, Mircea Dumitrescu – vioară. Acompaniază la pian: Clementina Ciucu-Ristea.

2

Marin Cazacu – violoncel
Ștefan Cazacu
– violoncel
Iulia Cazacu
– vioară
Constanța Cazacu – flaut

3

Gabriel Croitoru – vioară
Horia Mihail – pian

4

Mălina Ciobanu – vioară
Clementina Ciucu-Ristea – pian

6

Compoziție: Victor Iușceanu,
Interpretare: Oxana Corjos – pian

1. Recital Turneul Național COOLsound 2018

Mălina Ciobanu – vioară, Izabela Ghergu – violoncel, Cristian Sandrin – pian, Vlad Vișenescu – orgă, Radu Prisada – pian, Mircea Dumitrescu – vioară. Acompaniază la pian Clementina Ciucu-Ristea.

Sala Radio, București, 9 septembrie 2018

Șase tineri muzicieni care studiază în toate colțurile Europei, la Berlin, Salzburg, Londra, Manchester, Saarbrücken și București și cântă la vioară, violoncel, pian sau orgă au revenit să cânte în cadrul Turneului național COOLsound. Toți șase s-au întâlnit pe scena Sălii Radio pe 9 septembrie.

2. Recital Clasic la puterea a treia

Marin Cazacu – violoncel, Ștefan Cazacu – violoncel, Iulia Cazacu – vioară, Constanța Cazacu – flaut

Sala Radio, București, 3 octombrie 2018

O familie de muzicieni – Marin Cazacu – violoncel, Iulia Cazacu – vioară, Ștefan Cazacu – violoncel, Constanța Cazacu – flaut – sau, altfel spus, Cazacu String Trio și invitata lor Constanța Cazacu au susținut în perioada 1-10 octombrie 2018 un turneu național la Timișoara, București, Bistrița, Alba Iulia, Deva și Caracal. Turneul a avut ca punct central recitalul susținut la Sala Radio pe 3 octombrie, din care nu a lipsit muzica românească.

3. Recital Vioara lui Enescu

Gabriel Croitoru – vioară, Horia Mihail – pian

Sala Radio, București, 8 octombrie 2018

Turneul Vioara lui George Enescu a revenit pe scenele din România cu o a opta ediție, în perioada 12 septembrie – 8 octombrie 2018. Gabriel Croitoru, violonistul care are privilegiul de a cânta pe vioara Guarneri del Gesu supranumită „Catedrala”, pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziție și aflându-se în patrimoniul Muzeului Național „George Enescu”) și pianistul Horia Mihail au cântat în anul Centenarului la Alba Iulia, Deva, Tecuci, Bistrița, Timișoara, Slatina, Caracal și la București.

Turneul s-a încheiat pe 8 octombrie în fața publicului bucureștean, la Sala Radio. Programul recitalurilor a fost și de această dată unul plin de plăcute surprize, din care nu au lipsit piesele românești.

4. Recital Mălina Ciobanu • Turneul Național COOLsound 2018

Mălina Ciobanu – vioară, Clementina Ciucu-Ristea – pian

Teatrul Jean Bart, Tulcea, 2 septembrie 2018

Tânăra violonistă Mășina Ciobanu a susținut un recital solo la Tulcea în cadrul Turneului Național COOLsound, pe data de 2 septembrie. În programul ei se găsește și celebra piesă pentru vioară solo Lăutarul din suita Impresii din copilărie de George Enescu.

5. Recital Radu Prisada • Turneul Național COOLsound 2018

Radu Prisada – pian

Foyerul Sălii Capitol – Filarmonica Banatul, Timișoara, 6 septembrie 2018

Tânărul pianist Radu Prisada a susținut un recital solo la Timișoara în cadrul Turneului Național COOLsound, pe data de 6 septembrie. În programul lui se regăsește și una dintre piesele românești emblematice rezervate pianului solo, Passacaglia de Sigismund Toduță.

6. Un bis: Cutia cu muzicuțe

Compoziție: Victor Iușceanu; Interpretare: Oxana Corjos – pian

Sala Auditorium a Universității Naționale de Muzică, București, octombrie 2018